Sağlık

Nereden Çıktı Şimdi Bu Öksürük?

Tam da bu başlıktaki cümleyi kuruyorum çocukların birinden öksürük sesi geldiğinde. Hemen başlıyorum doğal yöntemlerden oluşan bir planlama yapmaya. Şimdi sizlerle öksürük durumunda kendi uyguladığım doğal çözüm yollarından bahsetmek istiyorum.

Doğal antibiyotik olarak bildiğimiz soğan ve sarımsağı kullanıyorum. Öncelikle yarım lt’lik bir kavanoza, büyüklüğüne göre bir ya da iki baş soğanı kabuklarını soyup 4-5 parçaya bölerek koyuyorum. Kabuklarında şifalı olduğunu öğrendikten sonra bir iki parça sarı kabuklardan da atıyorum içine. 3-4 diş sarımsağı da birkaç parça halinde keserek katıyorum. Üstünü kavanoz dolana kadar kaynamış sıcak su ile dolduruyorum ve soğumaya bırakıyorum. Karışım ılıklaştığında süzüyorum, posasını atıp 1 adet limon suyu ve 3 yemek kaşığı bal ekliyorum. İşte şifalı karışımımız hazır. Bu karışımı gün içerisinde parça parça çocuğumuza içiriyoruz. Ben hazırladığım karışımı ertesi güne bırakmıyorum, o gün tüketmeye çalışıyorum. Ama bu karışıma benzer bir tarif daha var ki o, hazırlandıktan sonra bir hafta kadar buzdolabında muhafaza ediliyor ve gün içinde yemeklerden sonra birer ikişer kaşık öksürük şurubu gibi içiliyor. Bu doğal öksürük şurubu da az önce anlattığım karışım gibi yapılıyor ancak ek olarak içine 1 çay kaşığı toz zencefil ve 1 tatlı kaşığı kadar tarçın katılıp çalkalanıyor ve doğal öksürük şurubu hazır.

Öksürük için uyguladığım diğer tariflerden de kısa kısa söz etmek istiyorum.

Limon-bal karışımı: Eşit miktarda limon ve bal karıştırılarak gün içinde ara ara 1 çorba kaşığı kadar verilebilir.

Sabun: Bir havlu veya tülbent sıcak sıcak ütülenir ve üzerine kalıp sabun (banyo sabunu) sürülür. Hazırlanan bu bez çocuğun sırtına veya göğsüne yerleştirilir.

Pekmez-tereyağ karışımı: Bir çorba kaşığı tereyağ ocakta eritilir. Üzerine 1-2 çorba kaşığı pekmez eklenir. Kısa bir süre karıştırılıp ocaktan alınır. Ilıdığında çocuğa içirilir.

Keçiboynuzu çayı: 4-5 adet keçiboynuzu elle kırılarak parçalara ayrılır. 2 su bardağı su eklenip 3-4 dakika kaynatılır. Iiıdığında içine bir miktar keçiboynuzu pekmezi katılarak kahvaltıda çocuğa bu çay içirilir.

1 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir