Sağlık, Yaşam

Boğazıma Balık Kılçığı Takıldı Ne Yapmalıyım?

Balık vücudumuz için önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle protein ve omega yağ asitleri bakımından zengin olup çeşitli vitamin ve minerallere de sahip olan balık, sıklıkla sofralarımızda yer vermemiz gereken gıdalar arasındadır.

Haftada en az iki kez balık yenilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, hamilelik döneminde de özellikle tüketilmesine özen gösterilmesinin önemini savunmaktadır. Hamilelerin balık yiyemediği takdirde piyasada bulunan balık yağı haplarından kullanmalarını tavsiye eden doktorlar da vardır.

Balığın bu kadar faydası varken yememek olmaz. Hem de seve seve yeriz çeşitli salatalar eşliğinde. Keyifle balığımızı yerken boğazımıza saplanan bir kılçık yutkunmamızı işkenceye dönüştürür. Boğaza batan kılçık ihmal etmeye gelmez, nasılsa kendi kendine çıkar diye beklemek tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Nedir bu tehlikeli sonuçlar? İltihaplanmalar, enfeksiyon, apse oluşumları neticesinde solunum güçlüğü ve hayati fonksiyonların bozulması şeklinde sıralayabiliriz. Bundan dolayıdır ki boğaza kılçık batması, saplanması, takılması önemsenmesi gereken bir durumdur ve erken müdahale önemlidir.

Boğaza kılçık batması durumunda erken tıbbi müdahalenin önemini vurguladıktan sonra evde yapılabilecek basit uygulamalara geçebiliriz.

Bir kaşık bal yutup, ardından bir kaşık zeytinyağı içip ve son olarak bir parça ekmek yiyebilirsiniz.

Ballı ekmek yiyebilirsiniz.

 

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir