Sağlık

Hacamat – Kupa Tedavisi

Hacamat Nedir?
Geçmişten günümüze kadar gelen hacamat Peygamber Efendimiz (SAV)’in sünnetlerinden biri olarak bilinmektedir. Hacamat, vücutta birikmiş toksin içeren kirli kanın kupalarla vakumlanarak dışarı atılma işlemidir. Hacamat, kupa tedavisi olarak da adlandırılmaktadır. Sağlık bakanlığının uygulamaya koyduğu projeyle geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamat yoğun ilgi görüyor.

Hacamatın Faydaları Nelerdir?
Sinüzit ve baş ağrısı, kadın hastalıkları, bel, diz ve sırt ağrıları, kalp ve damar hastalıkları, cinsel zayıflık, beyin gelişimi, bağışıklık sistemini güçlendirme ve başka bir çok durumda etkili olmaktadır. Vücut için çok faydalı olan hacamatın düzenli olarak yapılması tavsiye edilmektedir.

Hacamat Nasıl Yapılır?
Uygulama yapılacak bölge neşter yardımıyla çizilir, bardak, kupa veya vakumlu aparatlar kullanılarak kirli kanın dışarıya çıkması sağlanır.

Hacamat Vücudun Hangi Bölgelerine Uygulanır?
Hacamat genellikle sırt bölgesine uygulanmakla birlikte hastanın şikayetine göre vücudun akupunktur noktalarına uygulanabilir.

Hacamat Ne Zaman Yapılır?
Tedavi amaçlı hacamat her zaman yapılabilir ancak hacamatın belli zamanlarda yapılması önerilmektedir. Mevsim olarak ilkbahar ve sonbahar, hicri takvime göre ayın 13, 15, 17, 19, 21, 23 ve 25. günlerinde yapılması uygun görülmektedir. Bazı kaynaklarda günler daha da sınırlandırılarak ayın 17, 19, 21 ve 23. günleri tavsiye edilmektedir.

Hacamat Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Hacamat tedavisinin bir gün öncesinden bir gün sonrasına kadar hayvansal gıdalar alınmamalı.
Hacamat sonrası 6 saat kadar uyumamalı, yarım saat yürüyüş yapılmalı.
Hacamat aç karnına yapılmalı.
Hacamat sonrası en az iki saat bir şey yenilmemeli.
Hacamat sonrası 24 saat içinde banyo yapılmamalı (Enfeksiyona sebebiyet vermemek için),
Kadınların adet günlerinde hacamat yaptırmamalı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir